service activation screen

  • 5
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

When I try any website, the computer goes to the Excede Service Activation screen. It worked fine earlier today. My service was activated over a year ago. No one to talk to on Sunday so no service until hopefully tomorrow after work.
Photo of Rick Roberson

Rick Roberson

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like
  • very irritated

Posted 4 years ago

  • 5
Photo of Bobbie Blackman

Bobbie Blackman

  • 392 Posts
  • 304 Reply Likes
Rick I don't know if they are working today or not, try the exede face/book page there might be someone there.
Photo of Rick Roberson

Rick Roberson

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like
Thanks Bobbie
Photo of A. Everett Neuman

A. Everett Neuman

  • 430 Posts
  • 303 Reply Likes
Hi Rick,
As Bobbie said, this is an admin problem we can't help you with.
Just a question, can you see your modem's status page on this link:
http://192.168.100.1/?page=modemStatus
Photo of Exede Kimberly

Exede Kimberly

  • 879 Posts
  • 202 Reply Likes
Hey Rick, something is off here and I'd like to take a look and see what I can do to help. Please send me your info over to exedelistens@viasat.com. Thanks!
Photo of Susan Schnell Bryan Zuniga

Susan Schnell Bryan Zuniga

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
I am having the same problem, tech support said there was an outage in this area
Photo of Susan Schnell Bryan Zuniga

Susan Schnell Bryan Zuniga

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
Is that true?
Photo of A. Everett Neuman

A. Everett Neuman

  • 430 Posts
  • 303 Reply Likes
Hi Susan,
You should also start a ticket by emailing Kimberly like she told Rick above:
"Hey Rick, something is off here and I'd like to take a look and see what I can do to help. Please send me your info over to exedelistens@viasat.com. Thanks!"
Photo of Susan Schnell Bryan Zuniga

Susan Schnell Bryan Zuniga

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
My internet is back, I restarted everything
Photo of Bobbie Blackman

Bobbie Blackman

  • 392 Posts
  • 304 Reply Likes
I had that problem one time, before I knew about this forum, used a friends computer to cancel 40 listings on e/bay Started to get my old computer out and go back to Dial up. Well this happened twice, but the first time Kimberly walked me thru it, the second time it was the free virus program Avast that wouldn't allow it to connect. I think telling people about this forum should be mandatory. I guess I'll say thanks for all the nice people that don't take the time.  Susan,,,  most don't even acknowledge they are up and running again.
(Edited)
Photo of Charlotte Cooper

Charlotte Cooper

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Having the exact se issue here and it has happened a couple times before, what is going wrong?
Photo of Knight Rider

Knight Rider

  • 957 Posts
  • 536 Reply Likes
That or leave it for now if you can so they can look at it while its broken so to speak.
(Edited)
Photo of Knight Rider

Knight Rider

  • 957 Posts
  • 536 Reply Likes
But do send the email either way so they can look over your account with you and check everything
Photo of Exede Lindsey

Exede Lindsey

  • 1827 Posts
  • 163 Reply Likes
Hi Charlotte, if you’re still experiencing the same issue with your activation screen please send me your account and contact information to exedelistens@viasat.com. We would need to perform modem troubleshooting on our side to resolve. Thank you. 
Photo of Charlotte Cooper

Charlotte Cooper

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Lindsey, I did! I unplugged the modem and router for the night and next morning connected Excede straight to my desktop (no router) and it connected so I forgot the old network on all of our devices, reset the router, took all my router files off the computer and re-installed the router, connected the new network to all our devices and it worked. I still don't know what was happening but it seems to be something to do with the IP address? I don't know what is going on, it has happened randomly three times in the past several months. It takes me to the Excede Service Activation screen and asks for a Customer Code. Thank you for following up!!! I didn't even know you existed and calling the number for Excede has proved frustrating in the past! :)
Photo of Exede Lindsey

Exede Lindsey

  • 1827 Posts
  • 163 Reply Likes
Hi Charlotte, that is great news, glad to hear your connection has returned to normal. Feel free to send an email if you need any further assistance. I would love to help out if needed. Have a wonderful day! 
Photo of Knight Rider

Knight Rider

  • 957 Posts
  • 536 Reply Likes
Did you get your issue fixed Charlotte?
Photo of Charlotte Cooper

Charlotte Cooper

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hey, yes! I finally just unplugged my modem and router and went to bed. The next morning I connected Excede straight into my modem and got connected on my desktop without the router connected. I then figured it to be a router issue so I removed all my router stuff from my computer, reset the router, and re-installed it again. I took each of our devices (phones, ipads, etc) and forgot the old network and connected to the new and it all worked again. This has happened three times before over several months and it seems to have something to do with the IP address. I know just enough about computers to be dangerous. lol I wish I knew exactly WHAT was making it happen and why it just randomly happens and why I get the Excede Service Activation Screen when it does. :/  Thanks for following up with me, it sure is frustrating to have to go through all that and not understand what the problem is!
Photo of Knight Rider

Knight Rider

  • 957 Posts
  • 536 Reply Likes
Charlotte,  did you ever talk to Exede Lindsey or Exede Diana about it to have them look at your account from their side?  As most will contest here, and as I had when I had Hughesnet, I had my router plugged in to the modem and never unplugged and never had any issues.  Even now with Exede I have the same router plugged in to the Exede modem and have never got that screen.  That's why it makes me think it's something weird on the back side that they need to look at for you.
Photo of Luc

Luc

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
I am having this exact same issue on December 18, 2015. I'm going to call Exede customer service to see whether it's a problem on their end or mine.
Photo of Luc

Luc

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
Exede customer service fixed my internet connection after only 10 minutes on the phone! Thanks Exede!!! (For anyone who's wondering, one of their satellites was being a little glitchy. They ran diagnostics then rebooted my modem wirelessly.)
Photo of Diana

Diana, Viasat Employee

  • 2243 Posts
  • 424 Reply Likes
Hi Luc, Thank you for sharing your experinece.  Happy Holidays!

This conversation is no longer open for comments or replies.