DNS Problems and err_connection_reset

  • 2
  • Problem
  • Updated 4 years ago
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

I am having problems with several sites loading. I get the same thing on all of them ERR_CONNECTION_RESET.

I am using Software Version UT_2.2.0.2.0
Hardware Version UT_7 P3_V1

 I also run Linux Mint and have the same problem on three different computers. So I did away with the router and put in a hub and the same thing. This is driving me nuts. When I read the logs it seems to be a DNS problem.
Some one else having these problems? It been going on for about a month or so..

From the router: 
Automatic from ISP

DNS Address 99 196 99 99  

Secondary DNS Address  99 197 99 99

Thanks

Dave
Photo of Dave

Dave

  • 116 Posts
  • 20 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of Knight Rider

Knight Rider

  • 957 Posts
  • 536 Reply Likes
W4DRA,

There is a chance that it could be related to this post even though you are on the same software version as most of Exede customers, including my self but I have also had that issue quite a few times lately just keep forgetting to screen shot it to send it to Beau to look in to.  We will have to wait and see what the social media team has to say about it.  It may have to be sent over to engineering to have them dig in to their systems to see if they can find whats causing the issue. 
(Edited)
Photo of Kim J Barker

Kim J Barker

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Type in cmd prompt IPCONFIG/flushdns. Then IPCONFIG/all. Then IPCONFIG/release, and finally IPCONFIG/renew to see if it is a DNS problem.  Let me know if it works for you.
Photo of Dave

Dave

  • 116 Posts
  • 20 Reply Likes
I did what you said and here are the results..

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\Dave>IPCONFIG/flushdns

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

C:\Users\Dave>IPCONFIG/all

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Dave-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
   DNS Suffix Search List. . . . . . : Belkin
   System Quarantine State . . . . . : Not Restricted


Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : Belkin
   Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8161/8165 PCI-E Gigabi
t Ethernet Controller (NDIS 6.20)
   Physical Address. . . . . . . . . : 94-DE-80-60-B0-63
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2176:e676:5bf0:fd2d%20(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.2(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, May 27, 2015 12:28:30 AM
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, June 03, 2015 12:28:30 AM
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 362077824
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-8A-F7-9B-94-DE-80-60-B0-63

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.Belkin:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : Belkin
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Dave>Then IPCONFIG/release
'Then' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Dave>IPCONFIG/release

Windows IP Configuration


Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2176:e676:5bf0:fd2d%20
   Default Gateway . . . . . . . . . :

Tunnel adapter isatap.Belkin:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

C:\Users\Dave>IPCONFIG/renew

Windows IP Configuration


Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : Belkin
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2176:e676:5bf0:fd2d%20
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.2
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1

Tunnel adapter isatap.{47EF1E12-5CBE-4C0F-8798-28BC1F346ADB}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

C:\Users\Dave>
Photo of Exede Lindsey

Exede Lindsey

  • 1827 Posts
  • 163 Reply Likes
Hello W4DRA, I’m interested to see why you’re receiving such errors in regards to secured and unsecured sites. I would be more than happy to review your account and get this escalated. Please send your contact and account information to exedelistens@viasat.com so we can investigate and resolve your issue as quick as possible. Thank you.
Photo of Dave

Dave

  • 116 Posts
  • 20 Reply Likes
OK guys and gals,
I think I fixed the problem by uninstalling all services, protocols, and clients in the adapter settings.
I then restarted the computer and re-installed service, client and protocols. So far the sites I was having problems with are working fine. Thanks everyone for responding...Dave
Photo of Dave

Dave

  • 116 Posts
  • 20 Reply Likes
My speeds are also up again.

(Edited)

This conversation is no longer open for comments or replies.