No internet. Possibly equipment failure?

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Acknowledged
Internet not working. Tried to adjust dish but it will not show signal in any direction or beep for adjustment. That was after restarting modem and checking all cables.
Photo of Anthony Ramirez

Anthony Ramirez

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
  • Not too happy but things happen

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Scott

Scott

  • 23 Posts
  • 11 Reply Likes
The only way you will get the beeping is if you have your beam "key". Just by entering the IP address to access the modem info page does not put it into install status. You would need to call or chat with Exede chat or chat one of the Exede reps that monitor this page to have a tech come out. The fact that you have moved the dish is enough for a tech to come out. You are not supposed to move a dish that is transmitting, that can cause problems if you were by chance to hit another sat with that signal. The signal is like a needle in a haystack, it has to be right on. 
Photo of Anthony Ramirez

Anthony Ramirez

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
I am the person that adjusted the dish after the tech left me with poor signal. I know how to get to the install page and how to enter a beam key. If you cannot help me, all you have to say is 'I don't know how to help you sir' because we are way past that.
Photo of Scott

Scott

  • 23 Posts
  • 11 Reply Likes
Next time if you want help, please explain the steps you have taken in order to resolve your issue. that would help anyone who reads this that would like to help you. So have a good evening sir!
Photo of Exede Lindsey

Exede Lindsey

  • 1827 Posts
  • 163 Reply Likes
Hello Anthony, 

I’m truly sorry for the connectivity quality you’ve experienced. We highly advise not to adjust your own dish as it can degrade your signal quality even further. If you ever have any connectivity problem please give us a call at 866.945.3258 or send us an email to exedelistens@viasat.com with your account and contact info so we review your account and see what the problem could be.   
Photo of Jim

Jim, Champion

  • 542 Posts
  • 279 Reply Likes
If the TRIA doesn't beep after properly entering provisioning key, your problem is most likely a bad TRIA. Have you checked all connections for corrosion or other damage?