MyESVT shows Service Plan Settings marked in red,

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • (Edited)
I'm 2G into my 10G allotment. I check myEVST weekly.  For the past several months there has been instead of green, a red dot in front of Service Plan Settings.  There is also a grey dot Peer Subscribers/IP Layer.  Everything has always been green before.

The blue Escalate button is showing "The configured speed setting for this subscriber is incorrect.  The modem is being throttled at a speed lower than its provisioned rate."

I lose internet signal several times a day.  The only way to get back on line is to pull the plug on the modem, wait 10 minutes, plug it back in.  Sometimes I have internet back for a few hours, sometimes 20 minutes.

I know my router is good.  Because even when the internet is acting up, the two computers and printer can still talk to each other (wireless).  The cell phone is not on the network, nor is anything else.

I have reboot the modem manually as well as rebooting it from myEVST.  I even tried doing away with the network and plugging modem directly into PC.  Same problems.

I did send a message (via Escalate) on 28 June at which time my download was 7.3 and upload 2.2.  On the 29th, received a message back saying I would be contacted within 24 hours.  On the 30th it was "we appreciate your business".  Nothing more.

No updating, no nothing running in the background on the internet.  All updates are done the last few days of the billing cycle, so that I am sure I have enough Gb left and I do them during my "Free Time" after 3am.  Today, however I tried to update a file and I get "timed out" or "lost internet connection".

My question is why the red dot?  Does the modem perhaps need updated? Or could the storms that swept through this area in early June moved my dish?

Any help or suggestions would be appreciated.

(Having a hard time posting this as well, keeps saying "connection has timed out" Time to reboot the modem again!)
Photo of Elaine Reseter

Elaine Reseter

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Matt B

Matt B, Viasat Employee

  • 753 Posts
  • 379 Reply Likes
Elaine, 

Send us your account info to ExedeListens@viasat.com.  I'd like to take a look from our side.  

Red Service Plan Settings are sometimes an easy fix!

-- Exede Matt B
Photo of Elaine Reseter

Elaine Reseter

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Sent (I hope)
Photo of Matt B

Matt B, Viasat Employee

  • 753 Posts
  • 379 Reply Likes
Elaine, 

I have your email, expect a response soon!

-- Exede Matt B